Sanitarija i druga oprema Materijal za završne radove Ljepila
Sandenit SW 300 ljepilo za stiropor


Sandenit SW 300 ljepilo za stiropor

SANDENIT SW300 je namjensko ljepilo za lijepljenje fasadnih izolacionih ploča od stiropora.
PRIMJENA: Za lijepljenje toplinskih izolacijskih ploča od stiropora (ekstrudirani polistiren) na čvrste fasadne podloge.
TEMPERATURA PODLOGE I VAZDUHA: +8°C do +25°C.
VLAŽNOST VAZDUHA: maks. 80%.
OTVORENO VRIJEME RADA: min. 20 minuta.
PREPORUČENO VRIJEME POTROŠNJE: u roku od 1,5-2 sata. Mogućnost postavljanja letvica i umetanja mrežice nakon  cca. 24 sata.
POTROŠNJA: cca 4-5 kg/m2 za lijepljenje u zavisnosti od podloge.
PODLOGA: Podloga mora biti čvrsta, suva, čista, nosiva, nasmrznuta, bez iscvjetavanja i bez ostataka starog ulja ili boje. Neravnine na zidovima koja prelaze 5mm treba prethodno izravnati  krečno-cementnim malterom.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Ljepilo promiješati u kanti sa čistom vodom. Promiješati 1 kg lepka  sa cca. 3,5 dl vode do potpune homogenizacije. Ostaviti da odleži cca.15 minuta pa ljepilo ponovo promiješati da se dobije odgovarajuća gustina. U smjesu ne dodavati nikakve dodatke.
LIJEPLJENJE: Lijepiti mestimično po sredini i uzduž ivica pod uglom od 45 stepeni sa spoljne strane te lagano pritiskati ploču na zidnu podlogu. Ljepilo sa može nanositi mašinski i to na ploču (trakasto po ivicama i 2-3 pruge po sredini).
VAŽNO:  lzmeđu spojeva ploča ne smije nikako doći ljepilo, jer na taj način nastaju toplotni mostovi. Fuge do 2mm ispunjavati silikonom i PU pjenom, a preko 2mm trakama od stiropora.
SKLADIŠTENJE: Do 12 meseci u uslovima koji su propisani za skladištenje cementa.
PAKOVANJE: Vreća od 25 kg
ATEST:  Isptivanje ovog proizvoda je izvršio Institut za ispitivanje materijala IMS AD iz Beograda




Upit