Sanitarija i druga oprema Materijal za završne radove Ljepila
Sandenit SE 310 ljepilo za gletovanje stiropora

Sandenit SE 310 ljepilo za gletovanje stiropora

SANDENIT SE310 je namensko ljepilo za lijepljenje fasadnih izolacionih ploča od stiropora i za izradu armirajućeg sloja pomoću mrežice od staklenih vlakana.

PRIMJENA: Za lijepljenje toplinskih izolacijskih ploča stiropora (ekstrudirani polistiren) na čvrste fasadne podloge, ulaganje stakleno-tekstilne mrežice i izravnavanja cijele površine kod izolacionog sistema.

TEMPERATURA PODLOGE I VAZDUHA: +8°C do +25°C.

VLAŽNOST VAZDUHA: maks. 80%.

OTVORENO VRIJEME RADA: min. 20 minuta. Preporučeno vrijeme potrošnje: u roku od 1,5-2 sata. Mogućnost postavljanja letvica i umetanja mrežice nakon cca. 24 sata.

Vrijeme sušenja kod mase za izravnavanje (prije primjene završnih slojeva) min. 7 dana.

POTROŠNJA: cca 4-5 kg/m2 za lijepljenje u zavisnosti od podloge i cca 4kg za izravnavanje.

PODLOGA: Podloga mora biti čvrsta, suva, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka starog ulja ili boje. Neravnine na zidovima koje prelaze 5mm treba prethodno izravnati krečno-cementnim malterom.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Ljepilo promiješati u posudi sa čistom vodom. Promiješati 1 kg  ljepila sa 3,5 dl vode do potpune homogenizacije. Ostaviti da odleži cca.15 minuta pa ljepilo ponovo promiješati da se dobije odgovarajuća gustina. U smjesu ne dodavati nikakve dodatke.

LIJEPLJENJE: Lijepiti mjestimično po sredini i uzduž ivica pod uglom od 45 stepeni sa spoljne strane te lagano pritiskati ploču na zidnu podlogu. Ljepilo se može nanositi mašinski i to na ploču (trakasto po ivicama i 2-3 pruge po sredini).

IZRAVNJAVANJE: Ljepilo nanositi na prebrušene i otprašene toplotne ploče (stiropor) sa nazubljenom čeličnom gletericom u debljini cca. 2-3mm.

VAŽNO: Ravnanje ploča se ne smije obavljati dodatnim gletovanjam i izravnavanjem. lzmeđu spojeva ploča na smije nikako doći ljepilo, jer na taj način nastaju toplotni mostovi. Fuge do 2mm ispunjavati silikonom i PU pjenom, a preko 2mm trakama od stiropora. U svježi lijepak položiti tekstilno-steklenu mrežicu kao ravne trake sa min 10cm preklapanja. Potom ravno zagladiti uz dodavanje novog materijala. Mrežica ne smiije biti vidljiva, a ukupna debljina ljepila mora biti min. 3-4mm. Ovaj proizvod je primjenljiv i kao masa za izravnjavanje toplotnih fasada do 4mm debljine. Za veće neravnine treba raditi dva premaza.

ZAVRŠNA OBRADA: Armirajući sloj treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja. Nakon sušenja od najmanje 7 dana moguće je pristupiti završnoj obradi.

SKLADIŠTENJE: Do 12 mjeseci u uslovima koji su propisani za skladištenje cementa.

PAKOVANJE: Vreća od 25 kg

ATEST:  Isptivanje ovog proizvoda je izvršio Institut za ispitivanje materijala IMS AD iz Beograda




Upit